Histeroskopi Ankara
Rahim ağzı ve rahmin içinin, histeroskop adı verilen kameralı bir cihaz yardımı ile görüntülenmesi işlemine, histeroskopi denir. Rahimle ilgili birçok hastalığın tanı ve tedavisinde yararlanılan bir yöntemdir. Kısırlık tanı ve tedavisinde, hamileliğe engel olan faktörün tespiti için de histeroskopiye başvurulabilir. Rahim içi miyom ve polipler, tekrarlayan düşükler, rahimde kanama gibi birçok istenmeyen durumun tedavisi için histeroskopi ile görüntüleme yapılır. Görüntü elde edilmesi için kullanılan histeroskop isimli cihazın üzerinde ışık ve optik bir kamera bulunur. Histeroskopi Ankara hem tanı, hem de tedavi amacıyla başvurulan bir yöntemdir. Tanı amaçlı histeroskopi, ofis histeroskopi olarak bilinirken; tedavi amacıyla gerçekleştirilen histeroskopiye, operatif histeroskopi denir.
Yazımızın devamında histeroskopi ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ankara histeroskopi ile tanı ve tedavi için kliniğimizle iletişime geçebilir ve Doç. Dr. Demet Kokanalı’dan randevu alabilirsiniz.
Histeroskopi Ankara Nedir?
Rahim, kadın üreme sisteminin önemli bir parçasıdır. Gebelik döneminde, döllenmiş yumurta rahme tutunarak, burada gelişimini sürdürür. Doğuma kadar geçen sürede, bebek anne rahminde kalarak, dış dünyaya hazır hale gelir. Leğen kemikleri ile çevrilmiş olan karnın alt kısmında bulunan rahim, ters armut şeklindedir. Pelvik kas ve bağ dokularla desteklenen rahim, asılı olarak durur. Rahim boynu olarak da bilinen serviksle, vajinaya bağlanır.
Rahmi etkileyen birçok hastalığın tanı ve tedavisinde, histeroskopiye başvurulabilir. Özellikle kısırlık ve tekrarlayan düşükler gibi çocuk sahibi olmayı engelleyen durumların varlığında rahmin içi, soruna yol açan faktörün tespit edilmesi için görüntülenir. Rahim içerisindeki miyom ve polipler, histeroskopi ile alınabilir. Bunlar gibi tüm rahim sağlığını ilgilendiren hastalıkların tanı ve tedavisinde, histeroskopiden hem tanı, hem de tedavi amacıyla yararlanılabilir.
Histeroskop Nedir?
Histeroskopi işlemi, histeroskop adı verilen bir cihaz aracılığıyla gerçekleştirilir. Histeroskop, üzerinde ışık kaynağı ve kamera bulunan bir cihazdır. Ortalama 6-10 mm kalınlığında, ince teleskop benzeri bir yapıdadır. Üzerinde, diğer cerrahi aletlerin de kullanılmasına imkân tanıyan kanallar bulunur. Böylece, rahim içerisinden doku örneği alınacağı veya miyom, polip gibi kitleler çıkartılacağı zaman kullanılacak olan aletler, bu kanallardan geçirilerek işlem gerçekleştirilir.
Ofis Histeroskopi Nedir?
Histeroskopi, hem tanısal amaçla, hem de tedavi amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Tanı amaçlı histeroskopik görüntüleme yapılması, ofis histeroskopi olarak adlandırılır. Rahim hastalıklarının tanısında, teşhis amaçlı gerçekleştirilen bir işlemdir. Rutin jinekolojik muayeneler esnasında veya rahim filmi gibi uygulamalarla teşhis edilmiş hastalıların kesin tanısını koyabilmek için ofis histeroskopiden yararlanılabilir.
Operatif Histeroskopi Nedir?
Rahimle ilgili hastalıkların tedavisinde histeroskopiden yararlanılması, operatif histeroskopi olarak bilinir. Rahimden doku örneği alınarak histeroskopik biyopsi yapılması, rahim içindeki miyom ve poliplerin çıkartılması gibi işlemlerde başvurulan bir yöntemdir. Rahme vajinal yolla giriş yapılarak, histeroskop vasıtasıyla görüntüleme ve gerekli tedavilerin uygulanması sağlanır.
Histeroskopi Neden Yapılır?
Birçok rahim hastalığının tanı ve tedavisinde histeroskopiden yararlanılabilir. Histeroskopiye gerek duyulan başlıca durumlar;
- Rahim içinde miyom veya poliplerin bulunması,
- İnfertiliteye sebep olan faktörlerin belirlenmesi,
- Tekrarlayan düşüklerde, düşüğe neden olan faktörün belirlenmesi,
- Hastada anormal vajinal kanamalar veya rahim içi kanama olması,
- Rahimde şekil bozukluğu görülmesi,
- Düzensiz regl kanamaları,
- Rahim ağzının, tüplerin ve rahim içinin detaylı görüntüsünü elde etmek amacıyla,
- Rahim duvarından doku örneği alınması amacıyla,
- İpine ulaşılamayan spirallerin çıkartılmasında,
- Rahim kanseri tedavisinde,
- Menopoz sonrasında kanama görülen hastalarda histeroskopiye başvurulabilir.
Ankara histeroskopi ile tanı ve tedavi için kliniğimizle iletişime geçebilir ve Doç. Dr. Demet Kokanalı’dan randevu alabilirsiz.
Histeroskopi Ankara Nasıl Yapılır?
Histeroskopi, hastaya lokal veya genel anestezi uygulanarak yapılır. Ofis histeroskopi, sadece tanısal amaçlı görüntüleme yapıldığı için kısa sürede tamamlanan bir işlemdir. Bu nedenle, ofis histeroskopi sırasında, genellikle lokal anestezi tercih edilir. Operatif histeroskopide ise tedavi amaçlı işlemlere başvurulacağı için çoğunlukla genel anestezi tercih edilir. Damar yolundan verilen sedatif ilaçlarla hastalar, işlem boyunca uyku halinde tutulur.
Histeroskopi işleminde, rahme ulaşılabilmesi için vajinal duvarlar, spekulum yardımıyla açılır. Vajen içi ve rahim ağzı, dezenfektan bir solüsyon ile temizlenir. Böylece olası bir enfeksiyonun gelişme riski, azaltılmış olur. Rahim içi, seruma benzer bir sıvı ile doldurulur. Böylece, görüntü alınmasına uygun ortam oluşturulmuş olur; miyom ve polip gibi kitleler tespit edilebilir.
Vajinal kanaldan geçirilen histeroskop ile rahme ulaşılır. Rahmin içi, histeroskopun ucundaki kamera ile görülebilir hale gelir. Kamera vasıtasıyla elde edilen görüntü, ekrana yansıtılarak, hekim tarafından incelenir.
Ankara Histeroskopi Fiyatları 2021
Histeroskopi fiyatları klinikten kliniğe değişiklik gösterir. Ankara histeroskopi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.