Sezaryen Doğum Ankara

    Sezaryen doğum Ankara; doğumun vajinal yolla gerçekleştirilmesinin mümkün olmaması halinde, anne karnına yapılan cerrahi kesi ile bebeğin dünyaya getirilmesidir. Normal doğumun anne ve bebek sağlığını riske atacağı durumlarda, kadın doğum uzmanı hekimin önerisi ile sezaryen doğuma karar verilebilir. Bu yöntemde, anne doğum esnasında anestezi altında bulunur. Genel ve lokal anesteziden yararlanabilmekle beraber; genellikle epidural anestezi tercih edilir. Annenin, bel bölgesinden girilerek verilen anestezik ilaç sayesinde, belden aşağısı uyuşturulur. Bu sayede doğum, karın ve rahme atılan cerrahi kesinler hissedilmeden, acısız bir şekilde tamamlanır. Doğumun gerçekleştirileceği yöntem, doğum öncesi muayeneleri ile kararlaştırılır. Ancak, doğum esnasında karşılaşılan riskli durumlar neticesinde de anne adayı, sezaryen doğuma yönlendirilebilir.

    Yazımızın devamında sezaryen doğum hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ankara sezaryen doğum için kliniğimizle iletişime geçebilir ve Doç. Dr. Demek Kokanalı’dan randevu alabilirsiniz.

    Sezaryen Doğum Ankara Nedir?

    Sezaryen doğum; bebeğin ameliyathane ortamında, annenin karın ve rahim bölgesine yapılan cerrahi kesiler yardımıyla çıkartılmasıdır. Herhangi bir tıbbi müdahale uygulanmadan, vajinal yolla normal doğumun gerçekleşmesi mümkün olmadığında, sezaryen doğuma başvurulur.  Anneye omuriliğinden anestezik ilaç verilmesiyle, vajinal yoldan gerçekleştirilen doğum ise epidural doğum adını alır. Epidural anesteziden, sezaryen doğum esnasında da yararlanılabilir. Sezaryen doğum esnasında genel anestezi de kullanılabilmekle beraber, daha az risk barındırması nedeniyle, genellikle epidural anestezi tercih edilmektedir.

    Sezaryen Doğum Hangi Nedenlerle Yapılır?

    Sezaryen doğum, normal doğumun anne ve bebek sağlığını riske atabileceği durumlarda uygulanan bir yöntemdir.

    • Bebeğin anne karnındaki duruşunun normal doğum için uygun pozisyonda olmaması,
    • Plasentanın yerleşiminde anormallikler olması,
    • Plasentanın bebekten erken ayrılması,
    • Annede var olan, bebeğe geçme riski bulunan enfeksiyon ve hastalıklar,
    • Bebeğin 4 kilodan büyük olması,
    • Kordonda sarkma olması,
    • Annenin rahminde yırtılma olması,
    • Leğen kemiğinde kırık olması,
    • Bebeğin kafasındaki boşluklarda sıvı birikimi olduğunun tespit edilmesi,
    • Annenin kalp hastalığı bulunması,
    • Miyom ve diğer kitlelerden kaynaklı olarak vajinal doğuma engel olan bir tıkanıklığın söz konusu olması,
    • Annenin daha önce geçirmiş olduğu rahimle ilgili ameliyatlar bulunması halinde, sezaryen doğuma yönlendirme yapılabilir.

    Sezaryen Doğum Nasıl Yapılır?

    Sezaryen doğum, hasta anestezi altındayken, ameliyathane ortamında gerçekleştirilir. En az risk barındıran yöntemlerden biri olması nedeniyle, genellikle epidural anestezi tercih edilir.

    Doğum sürecinde ilk olarak, gerekli olan ilaç ve sıvı takviyesinin yapılabilmesi için annenin koluna damar yolu açılır. Epidural anestezi ise bel bölgesinden girilerek yapılır. Kullanılan özel bir iğne sayesinde, omuriliğin dışındaki zara bir katater yerleştirilir. Bu katater ile anneye belden aşağısının uyuşmasını sağlayacak, anestezik bir madde verilir. Epidural anestezi verildikten sonra, mesaneye idrar sondası yerleştirilir. Karın ve diz arasındaki bölgeler, dezenfekte etme amacıyla, antiseptik solüsyonla temizlenir. Bu sayede, operasyona hazırlanmış olunur.

    Bundan sonraki aşamada, hastanın karın bölgesine ortalama 10-15 cm uzunluğunda bir cerrahi kesi atılır. Karın katları geçilerek rahme ulaşılır. Rahim de, karın yüzeyindekine benzer bir kesi ile açılır ve böylece bebeğe ulaşılmış olur. Bebeğin anne karnından çıkartılmasının akabinde, rahim temizlenerek kapatılır. Kesi yapılan bölgeler, cerrahi dikişlerle kapatılır. Böylece, sezaryen doğum sonlandırılmış olur.

    Ankara sezaryen doğum ve diğer tüm kadın doğum uygulamaları ile ilgili olarak kliniğimizle iletişime geçebilir ve Doç. Dr. Demet Kokanalı’dan randevu alabilirsiniz.

    Sezaryen Doğum Ne Kadar Sürer?

    Sezaryen doğumda operasyon süresi, hastadan hastaya değişmekle beraber, ortalama 30-40 dakikadır.

    Sezaryen Doğum Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

    Doğumun tamamlanması ile beraber, anne odasında dinlenmeye alınır. Operasyon sonrası 24-48 saat boyunca, anne gözetim altında tutulur. Bu süreçte, kadın doğum uzmanı hekimler, hemşireler, çocuk hekimleri ve ebeden oluşan bir ekip, anne ve bebeğin sağlığını takip eder.

    Ameliyattan 6-8 saat sonra, anneden ayağa kalkarak hafif bir yürüyüş yapması istenir. Ameliyatta yapılan kesilerin tam olarak iyileşmesi, 4-6 haftayı bulur. Bu süre içerisinde, annenin kendini fazla yormaması, ağır fiziksel aktivitelerden kaçınması gerekir. Doğumdan sonraki ilk üç gün, sıvı ağırlıklı bir beslenmenin tercih edilmesi de önerilmektedir.

    Sezaryen Doğum Ankara Fiyatları 2021

    Sezaryen doğum ücretleri, klinikten kliniğe değişebilir. Tercih edilen anestezi yöntemi de, sezaryen doğum fiyatlarında değişikliğe yol açabilir. Ankara sezaryen doğum fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi